In de zomer zijn ontbijtgranen belangrijk voor een gezond dieet. Hier is het gemakkelijkste recept zonder TACC. Er zijn een aantal niet te missen recepten voor warme dagen en één daarvan kan in slechts een paar stappen worden gemaakt: yoghurt met ontbijtgranen. Mensen die aan coeliakie lijden hebben het echter niet zo gemakkelijk, dus het is belangrijk om een recept te hebben dat speciaal voor hen is.
In dit geval zijn de hoofdrolspelers van het TACC-vrije recept granen. In slechts een paar stappen en met slechts een paar ingrediënten is het gemakkelijk om deze heerlijke snack te maken om aan elke soort yoghurt toe te voegen; lees verder en krijg alle informatie die u nodig hebt om aan de slag te gaan.
recept voor TACC-vrije granen
Granen zijn eigenlijk planten die gekweekt worden voor hun graan. Tot de bekendste behoren: tarwe, rijst, maïs, gerst, haver en rogge.
Aan de andere kant wordt alles wat aan een beker of kom yoghurt wordt toegevoegd vaak granola of amarant genoemd. Ongeacht de naam, om ze in een TACC–vrij recept te maken is het belangrijk om een zeer schone verwerkingsruimte te hebben om kruisbesmetting te voorkomen die de gezondheid van coeliakiepatiënten zou kunnen schaden.
Nu, wat u nodig hebt voor het TACC-vrije graanrecept is:
- 50 g bruine rijstmeel
- 100 g havermeel
- 30 g amandelmeel
- 70 g honing
- 2 eiwitten
- 15 gr cacao
- 50 g avocadocrème
- 2,5 g xanthaangom
- 10 gr kokosolie
Bereiding van TACC-vrije granen
- Meng het rijst- en havermeel met de honing, eiwitten, kokosolie en xanthaangom. Verdeel het in twee delen wanneer het homogeen is.
- Voeg aan de ene helft 10 g amandelmeel en cacaopoeder toe. Voeg aan de andere helft avocadocrème en 10 g amandelmeel toe. Bekleed het deeg met huishoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 170°.
- Rol het deeg in kleine balletjes en bak ze 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
- Laat de balletjes rusten en voeg ze toe aan de yoghurt.