Onderzoek onthult voedingsmiddelen met de meeste plastic chemicaliën

Handige tips

Veel voedingsmiddelen die we dagelijks consumeren bevatten een grote hoeveelheid plastic waarvan we ons niet bewust zijn. Veel voedingsmiddelen over de hele wereld bevatten een grote hoeveelheid plastic waarvan we ons niet bewust zijn. Veel wereldmerken zoals Burger King, McDonald’s en Starbucks behoren tot deze groep. Een onderzoek van PlasticList heeft chemische stoffen ontdekt in een verscheidenheid aan voedingsmiddelen.

Plastics in voedsel

Onderzoek uitgevoerd door PlasticList, een onafhankelijke onderzoeksgroep, analyseerde duizenden tientallen producten op schadelijke chemicaliën die verband houden met plastic. Dit element in voedsel kan de hormoonhuishouding verstoren, tot hart- en vaatproblemen aan toe.

hamburguesaswebp

Gezondheidsdeskundigen waarschuwen dat deze chemicaliën werken als hormoonontregelaars.

Dit onderzoek werd op 28 december gepubliceerd en uitgevoerd in de Bay Area. Producten van bekende Amerikaanse merken bleken hoge concentraties chemicaliën te bevatten die van plastic afkomstig zijn, wat duidelijk maakt dat zelfs ’s werelds bekendste merken niet te vertrouwen zijn.

Wat eraan te doen

ftalatoswebp

PlasticList testte 300 voedingsmiddelen en vond hoge gehaltes aan ftalaten, een chemische stof die gebruikt wordt om plastic zachter en flexibeler te maken, in voedingsmiddelen zoals kipnuggets en hamburgers van Wendy’s.

De aandacht van de wetgever voor microplastics zal naar verwachting toenemen naarmate milieuorganisaties aandringen op strengere controles.

Uit het onderzoek bleek dat gewoon voedsel als rijst een grote bijdrage levert, met Whole Foods rijst met 2.240 nanogram ftalaten per portie.

Tests toonden de hoogste gehaltes aan ftalaten in de volgende producten in grote voedselcategorieën:

  • Dranken: McDonald’s vanille milkshake (<4.500 nanogram per portie) bleek de hoogste DEHP-verontreiniging onder dranken te hebben.
  • Fastfood: McDonald’s vanille milkshake (<4.500 nanogram per portie) voerde ook de categorie fastfood aan.
  • Zuivel: Whole Foods’ vochtarme, gedeeltelijk magere mozzarella strijkkaas (<280 nanogram per portie) voerde de categorie zuivel aan.
  • Bereide voeding: Kraft Mac & Cheese, gemeten na microgolven (<700 nanogram per portie), bevatte de hoogste hoeveelheid DEHP in deze groep.
  • Zeevruchten: Whole Foods koudgerookte Atlantische zalm (<570 nanogram per portie) had de hoogste besmetting met DEHP in zeevruchtenproducten.

In onze eerdere gesprekken hebben we het gehad over een knoflookbad, dat bekend staat om zijn gezondheidsvoordelen en ontspanningseffect.

Tenslotte hebben we het gehad over hoe vier keer per week moeten eten een goede manier is om een gebalanceerd dieet te handhaven.

Mila

Hallo, ik ben Mila! Ik schrijf met liefde artikelen vol handige tips en lifehacks om jouw leven eenvoudiger te maken!

It swaentsje