Afscheid nemen van het op elkaar zetten van borden: de verticale truc om meer kastruimte te winnen die in Nederland helemaal in is.

Handige tips

Opgeruimdheid is essentieel, hoewel veel mensen er niet het belang aan hechten dat het verdient. In het dagelijks leven, thuis of op het werk, is het echter essentieel om een opgeruimde ruimte te hebben om van meer gemoedsrust te kunnen genieten.

In deze zin moeten we aandacht besteden aan de keuken, een van de belangrijkste kamers in huis, waarvoor Marie Kondo, een expert op dit gebied, de sleutels geeft om te voorkomen dat u borden boven elkaar opbergt en te kiezen voor een verticale Japanse oplossing om meer ruimte in de kast te hebben.

De opruimgoeroe heeft de wereld geleerd dat orde begint met het elimineren van de overdaad aan spullen in ons leven, omdat ze zelf verzekert dat het opbergen van alles wanorde veroorzaakt. Hoewel veel van haar tips gericht zijn op het opruimen van kleding, kan haar Konmari-methode ook in de keuken worden toegepast.

Er zijn veel mensen die zien hoe borden, glazen, kopjes… zich ophopen in hun keuken en dat de opslagruimte in de kast opraakt. Daarom raadt Marie Kondo aan om het bovenste gedeelte van de kasten te gebruiken voor de voorwerpen die gewoonlijk niet gebruikt worden, terwijl de borden, glazen en kopjes binnen handbereik geplaatst worden, zonder dat er een kruk nodig is om erbij te kunnen en ze op te rapen.

Ze raadt ook aan om alle tupperware verticaal op te bergen om ruimte te besparen, zodat u alles wat u hebt direct kunt zien, hoewel Kondo in de eerste plaats aanbeveelt om een selectie te maken en alleen die spullen te bewaren die u echt gebruikt en die functioneel zijn.

Tips voor het opruimen van de keuken

Als u droomt van een goed georganiseerde keuken, moet u weten dat alle keukengerei zijn eigen plek heeft en dat het zo gerangschikt moet worden dat het uw dagelijks leven vergemakkelijkt en de orde optimaliseert. Hiervoor moet u een aantal tips en aanbevelingen in gedachten houden:

  • Gooi alles weg dat kapot of verouderd is: voordat u de keuken opruimt, is het essentieel om alle keukenkastjes te controleren en alles weg te doen dat kapot of verouderd is of dat u al meer dan anderhalf jaar niet meer gebruikt. U moet niet bang zijn om te proberen die ongebruikte kopjes en ander keukengerei weg te geven of te recyclen, zodat u ruimte wint voor de voorwerpen die u in uw dagelijks leven gebruikt.
  • De afvalruimte reorganiseren: de tweede stap om de keuken op te ruimen is het reorganiseren van de ruimte waar de afvalbakken staan, want dit is een van de plekken die het vuilst worden, dus u moet veel aandacht besteden aan het onderhoud ervan. Het is noodzakelijk om een plek te zoeken op een strategische en overzichtelijke plek, zodat deze gemakkelijk en comfortabel schoongemaakt kan worden.
  • Laat de oven vrij van keukengerei: een veelgemaakte fout is om de oven als opslagruimte te gebruiken en er allerlei bakjes, pannen, enz. in te zetten. Hoewel dit niet schadelijk is voor het apparaat (en het ook niet ten goede komt), is het niet aan te raden om dit te doen om redenen van netheid, en het is beter om deze items op te bergen in een kast in de buurt van de kookplaat of de oven zelf.
  • Plaats van potten en pannen: om potten en pannen die vaak gebruikt worden op te ruimen, kunt u ze het beste in een kast in de buurt van de kookplaat zetten, zodat de keuken geoptimaliseerd en functioneler wordt. Bewaar alleen het keukengerei dat u vaak gebruikt, want met een minimalistische keuken, met meer orde en meer ruimte, wint u ook aan functionaliteit.
  • Gebruik verdelers in de besteklade: als u nog geen verdeler in de besteklade hebt, moet u er zeker een aanschaffen, want hiermee kunt u uw bestek op een zeer functionele en visuele manier ordenen. Het is ook mogelijk om te kiezen voor verticale organisatie, waarmee u houten lepels, schuimspanen, mixers… kunt organiseren, wat een interessante manier is om ruimte te besparen.
  • Plaats serviesgoed en glazen op de bovenste planken: als het gaat om het opbergen van serviesgoed, glazen en kristallen glazen, is het aan te raden om de bovenste planken in de keuken te gebruiken, maar plaats ze zo dat ze binnen handbereik zijn voor dagelijks gebruik. Het is aan te raden om de borden op de onderste plank te zetten, de glazen op de middelste plank en op de laatste bovenste plank de dienbladen of grotere bakjes.
  • Een hele ruimte voor het ontbijt: het komt steeds vaker voor dat keukens een kast hebben die helemaal gereserveerd is voor het eten en het keukengerei dat bij het ontbijt gebruikt wordt, zodat er een ruimte voor gecreëerd kan worden waarin dozen ontbijtgranen, theedozen, bekers, sapcentrifuges, enz. geplaatst kunnen worden.
  • Gebruik bakjes in de voorraadkast: om de keukenkast schoon, netjes en zeer esthetisch te houden, kunt u glazen potten, glazen potten en potten van glas of doorzichtig kwaliteitsplastic gebruiken. Op deze manier kunt u uw voorraadkast goed georganiseerd houden en hebt u al het voedsel in het zicht.

Deze methode is populair vanwege de efficiëntie en het minimalisme in de Nederlandse woningstijl.

Eerder hebben we gesproken over handige oplossingen voor huisproblemen, en nu willen we een interessante toepassing van aluminiumfolie toelichten. Aluminiumfolie kan een verrassend nuttig huismiddeltje zijn om problemen zoals vochtige muren en condensatie te bestrijden. Wanneer je een waterkoker gebruikt, komt er veel stoom vrij, wat kan leiden tot condensatie op muren en ramen. Door strategisch aluminiumfolie op ramen te plaatsen, kun je de stoom weerkaatsen en zo de opbouw van vocht voorkomen. Dit helpt om je huis droger en gezonder te houden. Het is een eenvoudige, betaalbare oplossing waarmee je flink wat problemen kunt vermijden.

Mila

Hallo, ik ben Mila! Ik schrijf met liefde artikelen vol handige tips en lifehacks om jouw leven eenvoudiger te maken!

It swaentsje