Dit servies is vooral handig voor het bereiden van de verschillende gerechten die tijdens de komende kerstlunches en -diners worden geserveerd.
Het is algemeen bekend dat Kerstmis meestal wordt geassocieerd met grote familiediners en maaltijden waarbij het eten, zowel kwantitatief als kwalitatief, in de best mogelijke omstandigheden moet worden gepresenteerd . Daarom moet onze keuken klaar zijn voor elke delicatesse die we willen bereiden, ongeacht de complexiteit ervan.
In die zin moeten we ervoor zorgen dat elk keukengerei en gereedschap dat gebruikt wordt om recepten te bereiden in optimale conditie is, inclusief de reinheid ervan. Dit geldt ook voor de ovenrekken, die cruciaal zijn voor een gelijkmatige bereiding.
Door ervoor te zorgen dat de ovenrekken schoon zijn en vrij van vet en etensresten, kunnen we niet alleen de smaak van ons eten verbeteren, maar ook de levensduur van dit belangrijke keukengerei verlengen.
Hoewel de eenvoudigste en meest zichtbare elementen er het beste uitzien, mogen we de elementen die de minste aandacht krijgen niet vergeten, zoals de bakvorm.
Dit element, dat gebruikt wordt bij de bereiding van talloze gerechten, zowel zoete als hartige, kan een niveau van bederf en vervuiling bereiken dat zelden voorkomt bij ander keukengerei, tot het punt waarop sommige gebruikers het liever weggooien dan afwassen. We kunnen echter een paar zelfgemaakte trucjes toepassen om deze bakvormen een nieuw leven te geven en ze er weer als nieuw uit te laten zien.
Eenvoudig maar effectief
Om alle sporen van vuil volledig van onze bakplaten te verwijderen en ze er weer als nieuw uit te laten zien, gebruiken we een ingrediënt dat heel gebruikelijk is in dergelijke processen. Het is zuiveringszout. Door een paar lepels van dit product met een beetje kokend water te mengen en ongeveer een uur te wachten, krijgen we een echt effectieve reinigingsoplossing.
Om het aan te brengen, gebruikt u een zachte doek en veegt u het oppervlak van de bak ermee af, waarbij u speciale aandacht besteedt aan de hardnekkigste resten. Na het aanbrengen van het mengsel spoelt u het dienblad af met water en wast u het af met een beetje milde afwasmiddel om het te laten glanzen.
Als er nog steeds resten op het oppervlak van het dienblad zitten of als we niet overtuigd zijn door de vorige methode, vullen we de gootsteen met het hierboven beschreven mengsel. Hieraan voegen we een lichte dosis azijn toe, die het reinigende effect versterkt. Dompel vervolgens het bakje erin onder, zodat de resten maximaal verzacht worden. Na een half uur tot een uur is het tijd om af te spoelen en te drogen, zodat u tijdens de festiviteiten van het eindresultaat kunt genieten.