Leer hoe u voedsel in de koelkast kunt schikken zodat het beter bewaard blijft. Door voedsel in de koelkast op orde te houden, kunnen we niet alleen snel vinden wat we nodig hebben, maar weten we ook of het voedsel over datum is of niet.
Het is meer dan eens voorgekomen dat u een citroen of een saus vol champignons op de bodem van de koelkast hebt gevonden, en dat komt omdat u het voedsel niet op volgorde hebt staan.
Hoe houdt u de koelkast netjes?
Hier leest u hoe u uw koelkast moet indelen, en wat u in elk van de delen of secties moet doen.
- Bovenste zone: deze is het minst koud, dus ideaal voor zuivelproducten, kant-en-klare gerechten (restjes), open conserven of gesloten augurkenpotten.
- Middenzone: hier moet u vleeswaren en vleeswaren, eieren en open bakjes met de vermelding “koud houden” bewaren.
- Onderste zone: dit is het koudste gedeelte van de koelkast. Plaats hier rauw vlees en vis, voedsel dat snel gegeten moet worden.
- Schuifladen: fruit en groenten.
- Koelkastdeur: boter, margarine, jam, melk- of sapflessen, water, sauzen, specerijen.
Welke temperatuur moet de koelkast hebben?
Experts zeggen dat de koelkast of vriezer een temperatuur van 5ºC moet hebben en de vriezer een temperatuur van -18ºC. In de zomer is het aan te raden om de koelkast een paar graden lager te zetten.
Eerder hebben we besproken dat u hoeft niet af te vallen om een gezond leven te leiden.
- Ook hebben we het gehad over praktische zaken in huis, zoals keukentegels die een mooie uitstraling geven.
- Vergeet niet dat een vaatwasser een geweldige aanwinst is voor je keuken en je tijd bespaart.
- Daarnaast is het essentieel om regelmatig te check de veiligheid van uw deur en beveilig uw huis tegen inbraken.
Tot slot is het goed om na te denken over het installeren van gordijnen tegen 2025 voor extra privacy en isolatie.