De verrassende reden waarom u eiwitten in uw koffie moet hebben

Recepten

We zijn ons vaak niet bewust van de effecten van alledaagse voedingsmiddelen zoals koffie, of onderschatten deze, terwijl koffie mogelijkheden kan bieden die alleen al afhangen van het heroverwegen van het ontbijt of een tussendoortje.

De gemiddelde consumptie van koffie in Spanje is 4,12 kilo per persoon per jaar, wat overeenkomt met meer dan 550 kopjes. Deze cijfers zullen waarschijnlijk stijgen in andere landen en het belang van deze drank in het dagelijkse dieet is de reden voor de interesse van de wetenschappelijke gemeenschap. Of u nu slechts één kopje drinkt of meer dan één, u zult het waarderen om te weten hoe de voordelen worden verrijkt als het vergezeld gaat van een goede eiwitbron.

Het gehalte aan antioxidanten is een van de meest opmerkelijke eigenschappen, omdat het in verband wordt gebracht met een lager risico op ziekten zoals diabetes type 2, hart-, lever- en neurodegeneratieve ziekten. Eiwitten zijn op hun beurt essentiële moleculen voor het algemene functioneren van het lichaam: van de vorming van weefsels en spieren tot het verzekeren van hormonale en enzymatische werking.

Koffie en proteïne zijn twee stoffen die we normaal gesproken niet over één kam zouden scheren, maar de waarheid is dat ze vergelijkbare effecten op onze gezondheid hebben, die veel krachtiger zijn als we ze combineren. Als we deze combinatie overwegen, is het belangrijk dat de consumptie gematigd blijft en dat mensen met hartaandoeningen zich bewust zijn van het risico van te veel cafeïne.

Hoe en wanneer kunt u ze het beste combineren?

Koffiedrinken wordt meestal geassocieerd met de vroege ochtend en de late namiddag. Wat eiwitten betreft, is er geen ideaal tijdstip voor eiwitinname, maar het moet wel deel uitmaken van een gezond, evenwichtig dieet. Hoewel er een kunstmatig proteïnepoeder is dat aan koffie kan worden toegevoegd, is het de moeite waard om te onthouden welke proteïne voedingsmiddelen eruit springen:

  • Cottage cheese: 24 gram eiwit.
  • Tofu: 22 gram.
  • Griekse yoghurt: 20 gram.
  • Zalm: 17 gram.
  • Pompoenpitten: 8 gram.
  • Eieren: 6 gram.

Met deze voedingsmiddelen kunt u verschillende ontbijt- of snackideeën bedenken om uw kopje koffie aan te vullen met een flinke dosis natuurlijke eiwitten. Samen met volkorenbrood zal elk van deze producten profiteren van een dubbele werking die zich op verschillende manieren manifesteert.

Ze vermenigvuldigen de werking op de cognitieve functie.

Het is ongebruikelijk om aan koffie of eiwit te denken als een potentiële weldoener van zo’n belangrijke menselijke functie. Neurologisch onderzoek heeft de afgelopen jaren aangetoond dat koffie de cognitieve functie verbetert door zijn stimulerende werking. Door te zorgen voor een adequate eiwitinname, garanderen we bovendien de productie van neurotransmitters, biomoleculen die, als ze niet in balans zijn, belangrijke ziekten kunnen veroorzaken, zoals angst, depressie en andere ernstige aandoeningen.

Lichaamsgewicht onder controle houden

De tweede van de belangrijkste effecten van de combinatie van koffie en proteïne is waarschijnlijk bekender bij de algemene bevolking: gewichtsbeheersing. Beide werken in op vet en zorgen voor verzadiging, evenals het behoud van spiermassa. Hierbij moet in gedachten worden gehouden dat we het over zwarte koffie hebben, zonder suiker en misschien met een beetje melk, omdat het op deze manier weinig calorieën bevat.

  • Eerder hebben we het gehad over verschillende heerlijke en gezonde toevoegingen aan uw dagelijkse voeding. Ten eerste, we hebben besproken wat u in uw koffie moet doen om de smaak te verbeteren en tegelijkertijd enkele gezondheidsvoordelen te behalen.
  • Daarnaast hebben we een blik geworpen op het beste ontbijt, waarbij we gezonde opties hebben overwogen die je een stevige start van de dag geven.
  • Een ander interessant onderwerp waren de onbekende zaden, die vaak over het hoofd worden gezien maar veel voedingsstoffen bevatten en eenvoudig in salades of smoothies kunnen worden toegevoegd.
  • We hebben ook het genieten van nougat besproken, een zoete lekkernij die perfect is als snack of dessert.
  • Tot slot hebben we het gehad over de populariteit van wortelpannenkoeken, een gezonde en creatieve manier om groenten in je dieet op te nemen, en een smakelijke optie voor zowel ontbijt als brunch. Al deze onderwerpen dragen bij aan een gezondere levensstijl!
Mila

Hallo, ik ben Mila! Ik schrijf met liefde artikelen vol handige tips en lifehacks om jouw leven eenvoudiger te maken!

It swaentsje