Dit is de ultieme plek om uien zes maanden vers te houden: een onverwachte plek in huis.

Handige tips

Er zijn voedingsmiddelen die veel twijfels oproepen als het gaat om het bewaren ervan. Uien zijn er daar één van, omdat ze meestal in netten worden gekocht en pas enige tijd later kunnen worden gebruikt. Weten waar je ze moet bewaren is dus belangrijk om ze vers te houden voor consumptie.

In een van zijn YouTube-video’s onthulde Jerry James Stone, een Amerikaanse foodblogger en vegetarische chef-kok die bekend staat om zijn eenvoudige gourmetrecepten, de beste truc om voedsel, waaronder uien, te bewaren tot wel “zes maanden”.

Deze veelzijdige groente kun je beter niet in de koelkast bewaren, want “dan wordt hij heel snel zacht en gaat hij rotten”. Stone voegde eraan toe dat je uien ook niet in de voorraadkast moet bewaren, tenzij er “goede ventilatie” is. Hij legde uit dat “uien het liefst droog, koel en goed geventileerd bewaard worden”.

Uien moeten daarom niet koel worden bewaard in gesloten kratten of in een voorraadkast met slechte luchtcirculatie. Bovendienmogen uien niet naast aardappelen worden bewaard, omdat de aardappelen door hun nabijheid gaan uitlopen.

Uien kunnen echter het beste naast knoflook worden bewaard, omdat ze allebei vers blijven in dezelfde omgeving. Als uien op deze manier worden bewaard, samen met knoflook, belooft Stone dat uien “wel zes maanden houdbaar zijn”. De expert benadrukt dat ze na het snijden in de koelkast moeten worden gelegd.

Eerder hebben we verschillende praktische tips en trucs besproken.

Al deze tips maken het dagelijks leven makkelijker en leuker!

Mila

Hallo, ik ben Mila! Ik schrijf met liefde artikelen vol handige tips en lifehacks om jouw leven eenvoudiger te maken!

It swaentsje