Brandon Crawford dringt erop aan dat we geen suiker in onze koffie doen, maar andere opties zoals kaneel of zwarte peper. Zwart, zwart, met melk, zwarte koffie, ijskoffie? Er zijn oneindig veel opties voor koffie. In ons land is het de onbetwiste koning van het gesprek na het eten en de op twee na meest gedronken drank ter wereld, na water en thee. Het is aan te raden om een kwaliteitskoffie te gebruiken in plaats van gebrande koffie, die door de toegevoegde suiker meer verbrande en verkoolde verbindingen bevat, en natuurlijk om het zonder enige zoetstof te drinken.
Veel mensen houden niet van de bittere smaak van ongezoete koffie, maar er moet opgemerkt worden dat de consumptie van suiker in dit soort dranken negatieve gevolgen kan hebben voor de gezondheid, vooral bij overmatig gebruik. Voedingsdeskundigen en neurologen raden aan om deze stof vaarwel te zeggen ten gunste van gezondere opties zoals kaneel of zwarte peper.
Gezondere opties
Dit wordt uitgelegd door neuroloog Brandon Crawford, die beweert dat bepaalde specerijen in koffie onder andere ontstekingsremmende voordelen kunnen hebben. In het geval van kaneel is het “een ingrediënt vol gezondheidsvoordelen” dankzij het hoge gehalte aan antioxidanten dat oxidatieve stress bestrijdt. Het helpt ook om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden.
Hij benadrukt ook dat het toevoegen van een snufje zwarte peper aan uw koffie “een geweldige manier kan zijn om de cognitieve bescherming te verbeteren”, net als kurkuma, dat helpt om hersenontsteking te verminderen en cellen te beschermen tegen schade. En gember ondersteunt natuurlijk de neurotransmitterbalans, concentratie en mentale alertheid.
Het is goed om te onthouden dat als u af en toe van koffie met suiker geniet en dit met mate doet, dit voor de meeste mensen geen probleem zal zijn. Het verminderen van uw dagelijkse inname kan echter voordelen hebben op de lange termijn. Koffie kan op zichzelf een heerlijke en gezonde drank zijn, vol antioxidanten en gezondheidsvoordelen. Als u ervoor kiest om het zonder suiker te drinken, zal uw smaak zich na verloop van tijd aanpassen en zult u er misschien zelfs meer van gaan genieten.
Eerder hebben we het gehad over heerlijke en interessante gerechten die je kunt proberen. We begonnen met het bespreken van het beste ontbijt, dat je energiek de dag laat beginnen. Vervolgens kwamen we de voordelen van onbekende zaden tegen, die een geweldige aanvulling zijn op je dieet. Daarnaast hebben we een smakelijk recept voor nougat gedeeld, een zoete traktatie die perfect is voor feestelijke gelegenheden. Ook hebben we het gehad over wortelpannenkoeken, een gezond alternatief dat iedereen zal verrassen. Tot slot hebben we Vitel Toné voor Kerstmis besproken, een klassiek gerecht dat een must is voor een feestelijke maaltijd.