Iedereen die wel eens moeite heeft gedaan om vers gekookte eieren te pellen, weet dat dit een frustrerende taak kan zijn. Een schaal die weigert eraf te vallen en eiwit dat vast blijft zitten, kan zelfs de mooiste maaltijd bederven.
Er zijn echter eenvoudige methoden die deze taak veel gemakkelijker kunnen maken.
Een eenvoudige en ook een van de meest effectieve trucs voor het pellen van eieren is het gebruik van koud water. Leg gewoon een hardgekookt ei in een glas met koud water en schud dan krachtig met de palm van uw hand. Deze methode zorgt ervoor dat de schaal in kleine stukjes breekt en het koude water zorgt ervoor dat de schaal krimpt, waardoor het gemakkelijker wordt om de schaal van het wit te scheiden.
Een andere oplossing is om azijn te gebruiken bij het koken van de eieren. De azijn voorkomt dat de schaal barst tijdens het koken en tegelijkertijd zullen de eieren gemakkelijk pellen.
Door de azijn wordt het eiwit licht gedenatureerd en de schaal wordt poreus, waardoor deze na het koken en afkoelen gemakkelijker te verwijderen is. Het resultaat is dat het ei zelf loslaat!
Eerder hebben we besproken hoe je een heerlijk koffie-ijsdessert kunt maken dat perfect is voor warme dagen.
- We hebben het ook gehad over de nadelen van een flauwe dieet en hoe je gezonder kunt eten zonder je maaltijden te verlagen.
- Daarnaast hebben we nagedacht over het reinigen met ananas- en wortelsap als een frisse optie voor smoothies.
Tot slot hebben we het Feng Shui ritueel met kaneel en honing besproken, dat je kunt drinken voordat u naar bed gaat voor een vredige nachtrust.