De pannenkoekentoren is een klassieker voor oudejaarsavondmaaltijden, maar weten hoe je ze hartig kunt maken is een speciale traktatie. Hier volgt het recept.
Wanneer de oudejaarsavondmaaltijden naderen, is een groot drama dat zich in elk huishouden voordoet: wat te eten tijdens de avond of de dag na het diner. In Argentinië is er een gerecht dat meestal elke oudejaarsavond in elk huishouden wordt herhaald, en dat is pannenkoekentoren.
Het is niet alleen een heerlijk recept, het is ook heel gemakkelijk te maken met slechts een paar stappen en een aantal ingrediënten die iedereen in huis heeft. Lees verder om erachter te komen wat er nodig is om dit recept te maken en welke stappen er allemaal bij komen kijken.
Hartige pannenkoeken recept
In verschillende landen in Amerika wordt dit gerecht anders genoemd. In Mexico wordt het hotcake genoemd , in Puerto Rico en Costa Rica is het een pannenkoek; aan de andere kant zijn arepuela in Colombia en tortita in Spanje andere namen.
Vooral de pannenkoekentoren is een zeer opvallend gerecht om in het midden van de oudejaarstafel te zetten. Bovendien valt het op door de vulling, die naar smaak van de gasten gevarieerd kan worden.
Het is juist de vulling die veelzijdigheid geeft aan dit rijke en bijzondere recept. Iedereen kan beslissen om de groenten, het vlees of de vis toe te voegen die hij of zij het lekkerst vindt.
De ingrediënten om het hartige pannenkoekenbeslag te maken zijn:
- 1 kopje tarwebloem
- 2 eieren
- 1 kopje melk
- 1 eetlepel olie of boter
- 1 snufje zout
- Olie voor de koekenpan
Procedure voor het maken van hartige pannenkoeken
Afgezien van wat er als vulling wordt toegevoegd, gaat het recept voor pannenkoekenbeslag in de volgende stappen:
- Zeef hariina en zout in een kom.
- Voeg de eieren toe en klop er beetje bij beetje de melk door zodat er geen klontjes ontstaan.
- Voeg de gesmolten boter toe en mix tot een glad beslag.
- Laat rusten en bak vervolgens in een koekenpan met een beetje olie.