Leer hoe u uw grill schoonmaakt en brandschoon achterlaat voor de volgende keer dat u met familie of vrienden barbecuet.
Asados zijn een traditie in het weekend van de meeste Argentijnse families. Het ritueel van de asado eindigt echter niet voordat de grill schoon en brandschoon is gemaakt.
Daarom zullen we u nu laten zien hoe u een grill op de juiste manier schoonmaakt, zodat deze vrij is van vet en vuil.
Hoe de grill goed schoonmaken?
De eerste stap is het verhitten van de grill tot een lage temperatuur. De bedoeling is dat de hitte het vastzittende vet en vuil doet smelten.
Als uw grill een chulengo-grill is, sluit dan het deksel van de grill en laat de hitte ongeveer 5 minuten doordringen. Na deze tijd zet u de hitte uit en borstelt u de grill met een staalborstel.
De staalborstel is ideaal voor het schoonmaken van een grill, omdat hij vuil verwijdert en niet warmtegeleidend is, dus u zult geen brandongelukken krijgen.
Maak het schoonmaken af met wat krantenpapier of keukenpapier. Verwijder vervolgens de as en reinig de basis of de plaats waar u de grill plaatst.
Zodra de grill koeler is, en als het vet en vuil er echt aan vastzitten, kunt u chemische ontvetters gebruiken om de meest hardnekkige resten te verwijderen. U moet ervoor zorgen dat de ontvetter compatibel is met het materiaal van de grill.
Als u het rooster met een chemisch middel hebt schoongemaakt, zorg er dan voor dat u het grondig met water schoonmaakt. Anders zal de volgende keer dat u grilt, de smaak van de grill aangetast worden door de chemicaliën.
Zodra de grill schoon is, moet u deze op een droge plaats opbergen.
Bonusfeitje: sommige mensen maken de grill schoon met een halve ui, omdat de ui antibacteriële eigenschappen heeft, wat helpt om het oppervlak te desinfecteren.
Eerder hebben we geschreven over hoe citroenschillen kunt gebruiken om zelf parfum te maken, een creatieve manier om aroma’s in je huis te verspreiden.
- We hebben ook de rol van de mate bombilla besproken, die essentieel is voor het genieten van mate.
- Verder hebben we het gehad over waar bewaar je kaas zodat hij zijn smaak behoudt, wat cruciaal is voor het genieten van diverse kazen.
Daarnaast kwam de gele bloem aan bod, een veelzijdig ingrediënt in de keuken. Tot slot zijn huishoudhanddoeken onmisbaar voor het schoonhouden van je huis en keuken.