Is het slecht om met kerst opgewarmd voedsel te eten? Lees hier wat u moet doen om uw gezondheid niet in gevaar te brengen

Handige tips

Kerstdiners in Mexico zijn een feestmaal dat gekenmerkt wordt door een mengeling van zoete en hartige smaken. Over het algemeen wordt kalkoen, kabeljauw, varkenspoot of varkenslende in verschillende presentaties gegeten, evenals romeritos, aardappelpuree, room, pasta of appelsalade. Sommige gezinnen kiezen echter voor Mexicaanse gerechten, zoals pozole, tamales of tostadas de tinga, picadillo of pata.

Deze gerechten worden meestal in grote porties klaargemaakt, zodat er vaak eten overblijft voor de volgende dag. Dit staat algemeen bekend als het opnieuw opwarmen met Kerstmis en wordt gekenmerkt door het feit dat de smaken van de bereidingen geconcentreerd zijn, wat resulteert in een betere smaak.

Hoewel Mexicaanse gezinnen de restjes van hun kerstdiner de volgende dag, d.w.z. Kerstmis, opeten, worden ze vaak niet goed bewaard. Dit kan leiden tot de vorming van micro-organismen en dus tot ernstige maagklachten.

photo 2024 12 26 19 10 51

Dr. Patricia Quevedo Garza heeft een andere kijk op de zaak. Volgens een interview dat ze gaf aan het tijdschrift van de Universidad Autónoma de Nuevo León, zijn kerstdiners een ideale omgeving voor de vorming van micro-organismen.

“De micro-organismen die schade veroorzaken, geven de voorkeur aan voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten, zoals tamales met vlees, kalkoen of andere producten van dierlijke oorsprong,” zei hij.

“Om ze te bewaren moet u rekening houden met wanneer u ze gaat bewaren, hoe lang u ze wilt bewaren. Als het opgewarmde voedsel van de ene dag op de andere geconsumeerd gaat worden, moet het alleen in de koelkast bewaard worden, maar als u het vier dagen nadat het voedsel bereid is opnieuw wilt opwarmen, moet het ingevroren worden,” zei hij.

Hier zijn enkele aanbevelingen om uw voedsel in optimale omstandigheden voor consumptie te bewaren en een maaginfectie te voorkomen.

kerstmis, viering, feest, feest, kerstgeschenken, 24 december, 25 december, geschenken, geboorte van jezus, christus, jezus christus

photo 2024 12 26 19 10 49

Aanbevelingen om voedsel in goede conditie te houden

Rafael Carbajal, doctor in Biochemical Engineering, deelde op zijn officiële YouTube-kanaal enkele aanbevelingen om de vorming van micro-organismen tijdens het opnieuw opwarmen met Kerstmis te voorkomen.

  • Houd voedsel op ten minste 70 graden Celsius.
  • Warm voedsel mag niet langer dan twee uur uit de koelkast.
  • Gebruik glazen potten met luchtdichte deksels om voedsel in de koelkast te bewaren.
  • De koelkast mag maximaal 4 graden Celsius zijn.
  • Zet bereid voedsel op de bovenste plank van de koelkast.
  • Kook voedsel altijd voordat u het bewaart

Dr. Carbajal zegt dat mensen die deze tips opvolgen, restjes van het kerstdiner van een week in de koelkast tot drie maanden in de vriezer kunnen bewaren.

Eerder hebben we besproken hoe u uw blender moeiteloos schoon kunt maken, zodat hij altijd klaar is voor gebruik.

  • Daarnaast hebben we tips gedeeld voor het onderhouden van marmeren aanrechten, die elegant zijn maar speciale zorg vereisen.
  • We hebben ook aandacht besteed aan het bestrijden van zwarte schimmel, een veelvoorkomend probleem in vochtige omgevingen.
  • Verder hebben we gekeken naar de voordelen van geurkaarsen, die niet alleen een aangename geur aan uw huis toevoegen, maar ook een ontspannen sfeer creëren.
  • Tot slot hebben we handige tips gegeven om plinten schoon te houden, zodat uw huis er altijd netjes uitziet. Elk van deze onderwerpen helpt u bij het creëren van een schoner en gezonder leefomgeving!
Mila

Hallo, ik ben Mila! Ik schrijf met liefde artikelen vol handige tips en lifehacks om jouw leven eenvoudiger te maken!

It swaentsje