Kaas krokante hapjes, een goedkoop recept perfect als voorgerecht of aperitiefhapje.

Recepten

Kaas is een van de meest geconsumeerde voedingsmiddelen. Er zijn talloze soorten en duizenden recepten die met dit ingrediënt gemaakt kunnen worden. Het gebruiken als voorgerecht is altijd een goed idee, dus vandaag hebben we een heerlijk en goedkoop gerecht met mozzarella kaas als de onbetwiste ster.

Ingrediënten voor de krokante kaashapjes

Dit recept is voor vier personen en kost ongeveer zes euro, dus elke portie is iets meer dan een euro per persoon.

  • 1 middelgrote aardappel. 1,45 / 400 gr.
  • 8 sneetjes gesneden brood. 0,85€ / 460 gr.
  • 1 zak geraspte mozzarella kaas. 1,62 / 200 gr.
  • 1 ei. 1,16 / 6 st.
  • 200 gram paneermeel. 0,90€ / 750 gr.
  • Olie.
  • Zout.
  • Peper.

Bereiding van de krokante kaashapjes

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in dunne plakjes en kook ze ongeveer 15 minuten in een pan. Eenmaal klaar, eruit halen en laten uitlekken.
  2. Leg ze op een bord en stamp ze tot een fijne puree waaraan we zout en peper toevoegen.
  3. Maak het gesneden broodplat door het op tafel te leggen en er met een deegroller overheen te rollen tot het helemaal glad is.
  4. Verdeel een lepel puree over het brood, voeg een flinke hoeveelheid geraspte mozzarella toe en bedek opnieuw met puree.
  5. Maak het brood dicht in de vorm van een driehoek en bestrijk het met ei en paneermeel tot het helemaal bedekt is.
  6. Bak ze in een koekenpan met ruim olie aan beide kanten goudbruin. Haal ze eruit als ze klaar zijn, laat de overtollige olie weglopen en geniet.

pan de molde

Eigenschappen van de aardappel

De aardappel is een van de populairste voedingsmiddelen ter wereld vanwege zijn voedingswaarde, veelzijdigheid en verzadigende werking. Het is een voedingsmiddel dat rijk is aan vitamine C, dat de immuunfunctie bevordert en ons voorziet van antioxidanten.

Bovendien is het een ingrediënt dat rijk is aan kalium, dat de zenuwfunctie en spiersamentrekking verbetert en ons helpt om een constante hartslag te behouden. Aardappelen zijn ook een bron van choline, een essentiële voedingsstof voor gezonde hersenen, zenuwen en spieren.

Per 100 gram bevatten aardappelen:

  • Calorieën: 88 kcal.
  • Eiwit: 2,5 g.
  • Totaal lipiden: 0,2 g.
  • Koolhydraten: 18 g.
  • Vezels: 2 g.

Eigenschappen van mozzarella kaas

De verschillen in de samenstelling van verschillende kazen zijn afhankelijk van de grondstof, het productieproces (toevoeging van additieven of ingrediënten) en het rijpingsproces. Mozzarella kaas is een belangrijke bron van eiwitten en bevat zes keer meer eiwitten dan volle koemelk (3,3 g/100 g).

Het vetgehalte is lager dan andere kazen, 16 g per 100 g, en het bevat geen koolhydraten. Qua micronutriënten is het een zeer belangrijke bron van calcium en fosfor (belangrijk voor botmineralisatie) en van vitamine B6 in het bijzonder (één mozzarellabol levert 42% van de aanbevolen inname van deze vitamine voor een man van 20-39 jaar die matig lichamelijk actief is en 47% voor een vrouw in dezelfde conditie), gevolgd door vitamine A en riboflavine.

100 gram mozzarella kaas bevat het volgende:

  • Energie: 223 Kcal.
  • Eiwit: 19,5 gr.
  • Totaal lipiden: 16,1 gr.
  • Vitamine A: Eq. Retinol (µg) 184.
  • Kalium: 67 mg.
  • Natrium: 373 mg.
  • Magnesium: 24 mg.
  • Calcium: 632 mg.

Eerder hebben we het gehad over Grutten, een voedzaam ingrediënt dat perfect is voor een langlevend ontbijt.

  • Ook hebben we de voordelen van ontstekingsremmende voedingsmiddelen besproken, die bijdragen aan een betere gezondheid.
  • Verder deelden we een heerlijk recept voor een wonderelixer, een drank die je kan revitaliseren en je inmune systeem ondersteunt.

Tot slot hebben we ook een paar creatieve ideeën voor een gezond dessert belicht, waarbij je kunt genieten van smaken zonder in te boeten op voedingswaarde.

Mila

Hallo, ik ben Mila! Ik schrijf met liefde artikelen vol handige tips en lifehacks om jouw leven eenvoudiger te maken!

It swaentsje