Matera cake: versla de armoede met dit recept dat een 10-percenter is voor tussendoortjes

Recepten

De matera cake is een klassieker in de banketbakkerij van ons land, die vooral gewaardeerd wordt om zijn eenvoud en heerlijke smaak. Deze cake is ideaal voor bij de mate-thee en wordt gekenmerkt door zijn sponsachtige textuur en milde smaak.

f768x1 758365 758492 5050

De matera cake is perfect om op elk moment van de dag van te genieten, bij het ontbijt, als middagsnack of als dessert. De eenvoudige bereiding en basisingrediënten maken het een toegankelijke en heerlijke optie om te delen met vrienden en familie. Dus als u visite krijgt, kunt u dit recept in een handomdraai maken.

Ingrediënten

  • 2 kopjes bloem.
  • 1 kopje suiker.
  • 1 kopje melk.
  • 1/2 kopje olie.
  • 2 eieren.
  • 1 eetlepel bakpoeder.
  • Citroenrasp of vanille-essence (optioneel).

f768x1 758366 758493 5050

Bereiding

De bereiding van deze matera cake is heel eenvoudig. Zet eerst de oven aan op 180 °C en vet een cakevorm in. Neem nu een grote kom en klop de eieren met de suiker tot u een schuimig mengsel krijgt.

f768x1 758367 758494 5050

Voeg vervolgens de olie en melk toe en meng goed. Als u wilt, kunt u citroenschil of vanille-essence toevoegen om het een extra vleugje smaak te geven.

f768x1 758368 758495 5050

Roer de gezeefde bloem samen met het bakpoeder erdoor en meng tot een homogeen deeg. Doe het eventueel in delen, eerst het ene kopje en dan het andere.

f768x1 758369 758496 5050

Giet het beslag in de ingevette pan. Laat de bereiding op kamertemperatuur consistent worden.

f768x1 758370 758497 5050

U kunt een rooster met custard toevoegen. U hebt 300 ml melk, 50 g suiker, 1 ei en 35 g maïzena nodig om dit mengsel te bereiden. Bak ten slotte ongeveer 30-40 minuten in de oven of tot een in het midden gestoken tandenstoker er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen voordat u hem uit de vorm haalt en serveert.

Om het een ongelooflijke smaak en presentatie te geven kunt u een siroop bereiden: 3 eetlepels suiker en dezelfde hoeveelheid water. Zet het 20 minuten op het vuur, laat het afkoelen en dan kunt u de matera taart ermee bestrijken. Dit is een traditioneel recept dat opvalt door zijn eenvoud en smaak. Deze sponsachtige en zachte cake is ideaal om bij de mate te serveren en is een uitstekende keuze voor elke gelegenheid. Mis deze stap-voor-stap niet waarmee u kunt genieten van een delicatesse met weinig ingrediënten, maar met een heel speciale smaak.

Mila

Hallo, ik ben Mila! Ik schrijf met liefde artikelen vol handige tips en lifehacks om jouw leven eenvoudiger te maken!

It swaentsje