Pannenkoeken met zalm en kwark, een goedkoop en gezond recept om in uw weekmenu op te nemen.

Recepten

Dit gerecht is heel gemakkelijk te maken en is perfect om voedingsmiddelen zoals vis en zuivel te eten in een unieke mix van ingrediënten en smaken.

Cottage cheese is een zuivelproduct dat meer dan honderd jaar geleden in het Verenigd Koninkrijk is ontstaan, maar niet iedereen in Spanje kent het en weet niet wat een heerlijk product het is. Het is een kaas die wordt gemaakt van wrongel en heeft een milde maar heerlijke smaak. In tegenstelling tot andere kazen wordt hij niet geperst, dus hij blijft niet compact en is perfect voor het maken van recepten zoals pannenkoeken of om in salades te verwerken.

Pannenkoeken met zalm en kwark

Een van de voedingsmiddelen die het beste bij kaas past, is zalm. Deze voedselrijke vis heeft een milde smaak die in combinatie met kaas een uniek gerecht oplevert. Er zijn veel recepten die beide producten combineren, maar er is er één die erg goedkoop en eenvoudig is en perfect om thuis te maken: toritas met kwark en zalm.

Ingrediënten voor de kwark- en zalmtortita’s

Dit recept voor twee personen kost ongeveer vijf euro, dus elke portie is iets meer dan twee euro per persoon.

  • 100 g gerookte zalm. 3,85 / 100 gr.
  • 1 bakje kwark. 1,57 / 1 kuipje.
  • Zout, peper en oregano.

tortita queso cottage salmon

Recept voor pannenkoekjes met zalm en cottage cheese

Dit recept kan zowel in de oven als in de airfryer gemaakt worden.

  1. Leg perkamentpapier op de oven- of airfryerplaat. Maak met behulp van een lepel vier porties kaas en druk ze plat op de bakplaat, zodat ze dezelfde vorm en grootte hebben.
  2. Bestrooi ze met zout, peper en oregano en bak ze vijftien minutenop 180 graden. Verhoog na deze tijd de temperatuur naar 200 graden en laat nog eens vijf minuten staan.
  3. Als deze tijd verstreken is, verwijdert u de pan en laat u hem afkoelen. Leg de zalm erop en klaar om van te genieten.

Eigenschappen van zalm

Zalm is een van de populairste vissoorten omdat hij lekker, makkelijk te bereiden en gezond is. Het is een van de gezondste vissen voor een uitgebalanceerd dieet en heeft een grote hoeveelheid voedingsstoffen. Het bevat vitamine D, dat helpt bij de vorming van de botstructuur en is ook een bron van eiwitten en mineralen zoals jodium, magnesium, fosfor, selenium, ijzer en calcium.

Zalm levert ons onder andere eiwitten en magere vetten die helpen bij de vorming van spierweefsel en de verbranding van calorieën, heeft eigenschappen die de versnelling van het huidverouderingsproces tegengaan, verhoogt de bloedcirculatie en is een uitstekend voedingsmiddel voor de gezondheid van de hersenen en het geheugen.

  • Calorieën: 184 kcal.
  • Eiwit: 18,4 g.
  • IJzer: 0,7 mg.
  • Calcium: 27 mg.
  • Vitamine D: 8.
  • Cholesterol: 48,1 mg.
Mila

Hallo, ik ben Mila! Ik schrijf met liefde artikelen vol handige tips en lifehacks om jouw leven eenvoudiger te maken!

It swaentsje