Korea is een land dat bekend staat om zijn uitgesproken seizoenen, vooral tijdens de winter en de zomer, waar de temperatuur in sommige delen van het land meer dan 35 graden Celsius kan bedragen. Daarom heeft de Koreaanse gastronomie zich aan dit soort warm weer aangepast met desserts die heel gemakkelijk thuis te maken zijn, een daarvan is patbingsu.
Dit dessert wordt gekenmerkt door het feit dat het erg verfrissend is en fruit onder de ingrediënten heeft. In dit geval, omdat het een hoofdbestanddeel is, kan het gevarieerd worden met fruit dat in het seizoen is of naar de smaak van de meeste eters. Daarom is patbingsu een ideaal recept voor dit warme seizoen en om te eten tijdens bijeenkomsten met vrienden.
De ingrediënten om patbingsu te maken zijn als volgt:
- 500 ml melk
- 2 mango’s (u kunt dit vervangen door fruit naar keuze. Een van de meest gebruikte is aardbei)
- Gecondenseerde melk
- IJs of roomijs naar keuze
De eerste stap bij het maken van patbingsu is om de melk in een ijsblokjesbakje te doen en het in de vriezer te zetten totdat het bevroren is. Het is belangrijk om alle melk te gebruiken, dus het aantal ijsblokjesbakjes dat nodig is kan variëren afhankelijk van de capaciteit van het ijsblokje.
Eenmaal klaar, verwijdert u de schil van de mango en snijdt u deze in kleine vierkantjes. Als u ander fruit gebruikt, moet u er alleen op letten dat het in kleine stukjes wordt gesneden. Doe vervolgens de melkblokjes in een kom en prak ze met een vork tot ze fijngemalen zijn. Deze stap is heel gemakkelijk, maar als ze erg bevroren zijn, kunnen ze in een zak worden gedaan en met behulp van een schep worden platgemaakt.
Om de patbingsu te serveren wordt meestal een kleine kom gebruikt en geen glas. Als eerste wordt er fijngestampt melkijs in gedaan, dan een laagje gecondenseerde melk naar ieders smaak, een fruitrandje en een portie ijs naar keuze.
Als er ijs wordt gebruikt, moet dit worden fijngestampt en vóór het fruit worden geserveerd. Daarna is het klaar om te mengen en te eten. Een eenvoudig, maar zeer verfrissend dessert. Een van de populairste in Korea.