Eieren maken vaak deel uit van ons ontbijt, maar vormen ook de basis voor veel salades. Zodra ze gekookt zijn, wordt het een probleem om de schalen te pellen, die aan het wit plakken en er niet gemakkelijk af willen. Gelukkig kunnen we dit verhelpen door een bepaald product uit onze keuken te pakken. Kijk hier wat u aan een pan water kunt toevoegen om het pellen van eieren te vergemakkelijken.
Eieren pellen kan ons bloed sneller doen stromen. Vooral als ze vers zijn en de schaal stevig aan het wit vastzit. Dan verliezen we niet alleen een groot deel van het product, maar ziet het er na het pellen ook nog eens lelijk uit. We kunnen dit echter verhelpen met eenvoudige huismiddeltjes die het pellen van eieren veel gemakkelijker maken.
Hoeveel eieren kunt u per week eten? Onderzoek geeft een specifiek aantal aan
Onderzoek door de American Heart Association en het American College of Cardiology geeft aan dat we eieren niet specifiek hoeven te beperken in ons dieet. Daarnaast heeft een Australische organisatie, de National Heart Foundation, aanbevelingen gedaan om maximaal zes eieren per week te eten.
Het is dus de moeite waard om ze in redelijke hoeveelheden in uw dieet op te nemen. Een ei bevat ongeveer 80 calorieën en is een waardevolle bron van vitamine A, B2, B6, B12, B5 en vitamine D, E en K. Daarnaast bevat het foliumzuur, zink, calcium, ijzer, koper, selenium en mangaan. Het ei is ook een bron van luteïne, zeaxanthine en choline.
Wat toevoegen aan kokende eieren? Bij dit product komen de schalen er vanzelf af
Het is echter vaak een probleem om gekookte eieren te pellen als de schaal er niet gemakkelijk af wil en er dus veel eiwit op blijft zitten. Gelukkig kunnen we dit verhelpen. Het enige wat we hoeven te doen, is een beetje azijn aan het water toevoegen wanneer we de eieren koken.
Dit product werkt als een natuurlijk verzachtend middel. Het creëert een zuur milieu in de pan, waardoor het eiwit licht gedenatureerd wordt en de schaal poreuzer wordt. Dit draagt ertoe bij dat , zodra de eieren gekookt en afgekoeld zijn, de schaal bijna vanzelf loslaat, dus het pellen duurt maar een paar seconden.
Om deze truc toe te passen, gebruikt u gewoon 1 eetlepel azijn per liter water. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken dat de azijn de smaak van de eieren beïnvloedt, omdat de schaal de binnenkant effectief beschermt, zodat de smaak intact blijft.
Andere manieren om eieren gemakkelijker te pellen – wat moet ik gebruiken?
Er zijn ook andere manieren om het pellen van eieren te vergemakkelijken. Als u toevallig geen azijn in huis hebt, kunt u zuiveringszout gebruiken. Voeg gewoon een halve theelepel van dit product toe aan het water waarin u de eieren kookt.
Zodra de eieren gekookt zijn, gieten we koud water over de eieren en tikken we ze zachtjes tegen de zijkanten van de pan om de schaal te laten barsten. We laten ze nog even in het koude water staan en ze zijn klaar. Deze methode maakt het pellen van de eieren veel gemakkelijker.
Een andere zeer populaire methode is om 1 theelepel zout aan het water in de pan toe te voegen . Dit werkt op dezelfde manier als zuiveringszout en maakt het pellen van de eieren gemakkelijker.
Eerder hebben we gesproken over interessante toevoeging aan koffie voor een extra smaakervaring, waardoor je je dagelijkse kopje koffie kunt verrijken.
- We hebben ook het belang van voeding besproken, met een focus op het verlagen van cholesterol voor een betere gezondheid.
- Daarnaast hebben we tips gedeeld over wat te doen als ruikt het vlees rot, zodat je veiligheid in de keuken kunt waarborgen.
- We hebben ook onze favoriete soorten ontbijtgranen behandeld voor een gezonde start van de dag.
- Verder hebben we een heerlijk pannenkoekenrecept gedeeld om je brunch of ontbijt compleet te maken.
Al deze onderwerpen dragen bij aan een gezondere en smakelijkere levensstijl!